Настъпи 2024 година в Япония и Южна Корея

0
Хората бият гигантска камбана, за да отпразнуват Нова година в будистки храм, минути след полунощ в понеделник, 1 януари 2024 г., в Токио, Япония
Хората бият гигантска камбана, за да отпразнуват Нова година в будистки храм, минути след полунощ в понеделник, 1 януари 2024 г., в Токио, Япония Снимка: АР / БТА

Хората бият гигантска камбана, за да отпразнуват Нова година в будистки храм, минути след полунощ в понеделник, 1 януари 2024 г., в Токио, Япония

Настъпи 2024 година в Япония и Южна Корея.

Новата година посрещнаха и в Австралия. Сидни стана един от първите големи градове в света, които посрещнаха 2024 година, а празнуващите се насладиха на зрелищни фойерверки, които осветиха небето над градското пристанище, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНР.

След като часовникът удари полунощ в Австралия, тонове фойерверки озариха небето в продължение на 12 минути над моста "Сидни Харбър". Повече от 1 милион души (около една пета от всички жители на града), наблюдаваха спектакъла от брега и от лодки в пристанището.

АР / БТА

"Това е пълна лудница", сподели впечатленията си германската туристка Яна Томас, като поясни, че е чакала на опашка от 7:30 часа сутринта, за да си осигури място на първа линия в Ботаническата градина на Сидни.

"Не е толкова лесно да се намери добро място за сядане, но гледката е невероятна", каза още тя.

Вече празнуват и в китайската столица Пекин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари