Насрочиха делото за убийството на внука на Тома Томов

1
Обвиняем по него е Димитър Йотов
Обвиняем по него е Димитър Йотов Снимка: Sofia Photo Agency, архив

Следващия месец в Окръжен съд - Враца ще бъде гледано делото за убийството на внука на Тома Томов.

Съдебното заседание е насрочено за 14 октомври, предава БНР.

Обвиняем по него е Димитър Йотов, който в средата на юни бе осъден от магистратите от районния съд в Мездра на 6 години "лишаване от свобода“ с обвинение за неправилно съхранение на оръжие, следствие на което е настъпила смъртта на 8-годишно момче - внук на бившия депутат Тома Томов.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 8 януари 2021 г. в дома си в Мездра е държал четири броя огнестрелни оръжия и 28 боеприпаси за тях в нарушение на закона за съхранение на оръжие. Вследствие на това е произведен изстрел с едно от оръжията и е последвала смъртта на малолетно дете, като деецът не е искал и не е допускал това и случаят е особено тежък.

Съдебният процес в Мездра се проведе в едно заседание по реда на съкратеното съдебно следствие, в което подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да намали наложеното наказание с една трета. Подсъдимият ще трябва да заплати общо 400 000 лева на родителите на починалото малолетно дете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари