Народът очаква да продължат Промяната, а не Подмяната

0
След Борисов нямаме никакво време за губене, още по-малко толеранс
След Борисов нямаме никакво време за губене, още по-малко толеранс Снимка: БГНЕС

Няма да имат 100 дни толеранс

С цялата симпатия и най-вече надежда, че новите момчета с власт ще се справят и ще дадат ново начало, в контекста на случващото се около ДКК и екслузивитета, който бил даден за търговия с продукцията на ВМЗ "Сопот" за Египет, както и заделените огромни средства в плана "енергия и климат" за батерии?!?, зад които прозират интереси - да ги предупредя и то съвсем добронамерено.

Тази надежда и симпатия, които много българи хранят към тях, не е бланков чек. Толерантността на българина към булшит /на харвардски жаргон/ е нулева, след НДСВ и юпитата, чиято първа работа беше да направят сделки с дълга, от която загубихме "яко" и след анонса за борба с корупцията, която е знаме на новите надежди.

Българинът няма да се изненада, ако бъдат поредните с власт, които се корумпират. Приказки много. Истинската изненада ще бъдe, ако се окажат различни. Но ДКК е червена лампичка.

И заложеното в плана за климата и енергия, и възстановяване може лесно в ретроспекция да се превърне в история на нова корупция.

Да ги предупредя, че именно заради битката с корупцията, гражданското общество разви капацитет да разкрива и преследва корупция, който умножен по омразата на корумпираните спрямо новите, които искат да ги изместят, може да роди такова недоволство, че да ги измете за отрицателно време. Нищо че са млади, красиви и умни.

След Борисов нямаме никакво време за губене, още по-малко толеранс.

Нарочно пиша този текст в първия ден на новото НС и преди да бъде направен кабинета. Приказките приказки. Борисов беше ненадминат сладкодумец. Народът очаква да продължат Промяната, а не Подмяната.

И още една "утешителна" новост - няма да имат 100 дни толеранс. Прекалено много кризи са за да го получат.

На добър час и успех!

Когато насърчавам ДБ и другите демократи да участват в правителството и да допринесат за успеха, то не е, за да ги използва някой като Борисов използваше Реформаторския блок, за да прокарва поредни корупционни сделки. И данъците и осигурителната тежест, и здравеопазването и енергетиката и външната политика - всичко ще се гледа под лупа.

Някой може да приеме това като черногледство, за мен е горчив опит.

Младостта не е гаранция за нищо друго, освен че ще опитат отново там където други "млади" преди тях са създали статуквото, което новите "млади" ще махат.

Да припомня - НДСВ юпитата дойдоха на власт когато бяха около 30 години и оставиха "горчилка". Бойко Борисов дойде на власт само три години по-възрастен от Кирил. Ако мислите, че образованието прави разликата, юпитата също бяха образовани.

Истинската разлика може да дойде само от манталитета и от нетърпимостта на гражданското общество.

А това у "новите" тепърва ще се доказва, защото властта корумпира.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари