Наркопроизводителите от Новград застават пред Темида

0
При акцията  бяха иззети над 134 килограма изсушена и готова за разпространение марихуана
При акцията бяха иззети над 134 килограма изсушена и готова за разпространение марихуана

Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че приключи досъдебното производство по прокурорска преписка и на 19.08.2020 г., в Окръжен съд – Русе беше внесен обвинителен акт за производство и държане с цел разпространение на рекордно голямо количество високорисково наркотично вещество – марихуана

На 17.12.2019 г. в село Новград, обл. Русе беше разкрита оранжерия за производство на марихуана. На място бяха иззети над 134 килограма изсушена и готова за разпространение марихуана. Експертизите по делото сочат, че общата ѝ стойност възлиза на 806 340 лева.

На съд са предадени общо седем обвиняеми лица от гр. София, гр. Самоков и гр. Костенец. Всички обвиняеми са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и след приключване на разследването са приведени в затвора в Белене.

Извършени са множество претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествия и на веществени доказателства, разпитани са общо 16 свидетели и са приети заключения на химическа и ценова експертиза. Разследването е проведено от екип от разследващи полицаи от ОД на МВР – Русе, под наблюдението на екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Русе. За повдигнатите обвинения е уведомена и КПКОНПИ.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари