Напрежение в парламента около избора на нов управител на БНБ

0
Неофициално няколко партии в управляващата коалиция искат да предложат свой човек за поста и затова се предлага удължаване на срока за номинации
Неофициално няколко партии в управляващата коалиция искат да предложат свой човек за поста и затова се предлага удължаване на срока за номинации Снимка: БГНЕС / Архив

Управляващите предложиха срокът за номинации да бъде удължен от 7 на 20 дни

В Народното събрание и днес е ден на скандали и напрежение, информира bTV. Повод този път е изборът на нов управител на Българската народна банка (БНБ).

Мандатът на сегашния Димитър Радев изтече още миналото лято.

Още в началото на заседанието на депутатите управляващите по погрешка подкрепиха идеята на ГЕРБ правилата за избиране на шеф на БНБ да станат първа точка.

Управляващите предложиха срокът за номинации за гуверньор на банката да бъде удължен от 7 на 20 дни, което доведе до скандали в залата. Партиите в опозиция ги обвиниха, че излишно бавят процедурата.

Неофициално няколко партии в управляващата коалиция искат да предложат свой човек за поста и затова се предлага удължаване на срока за номинации.

Мандатът на управителя на БНБ е 6 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    daskal
    6 години мандат, в които шефът на банката даже и да не иска - става обикновен милионер. Без далавери. Само от заплатата си. Как няма да се карат и бият?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари