Напредва изграждането на модерен затвор край Дупница

0
Строежът на комплекса започна през декември миналата година и се финансира по Норвежки механизъм 35 млн. лева
Строежът на комплекса започна през декември миналата година и се финансира по Норвежки механизъм 35 млн. лева Снимка: Министерство на правосъдието

Строежът на комплекса започна през декември миналата година и се финансира по Норвежки механизъм 35 млн. лева

Правосъдният министър Крум Зарков и екип от министерството инспектираха днес изграждането на нов модерен затвор за 400 лишени от свобода край дупнишкото село Самораново, съобщиха от министерството. Изграждането на комплекса започна през декември миналата година и се финансира по Норвежки механизъм за около 35 млн. лева, пише БНР.

"Удовлетворен съм от напредъка на строителните дейности по новия затвор в Самораново и се радвам на високата оценка на нашите норвежки партньори по дейностите, засягащи Норвежкия финансов механизъм". Това заяви министър Крум Зарков при посещение на строежа за новия затвор в с. Самораново до Дупница.

На мястото днес бяха министърът, заместник-министър Мария Павлова, главният директор на ГДИН главен комисар Ивайло Йорданов и представители на Съвета на Европа, Норвежката корекционна служба, Норвежката съдебна администрация.

Към момента се наливат основите на затвора, който се очаква да бъде завършен до края на април 2024 г.

В Самораново успоредно текат строителните дейности и по изграждането на новия арест за 40 задържани лица и по реновирането на затворническото общежитие към затвора в Бобов дол. В него ще има обособено преходно отделение (half way house) за адаптация на лишени от свобода, на които им предстои освобождаване от затвора.

Същевременно местните в Самораново очакват министър Зарков да изпълни дадена дума и обещание да съдейства пред МРРБ за финансиране на пълна подмяна на ВиК мрежата и на довеждащия водопровод до селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    гаранторано ще е епично лайно. Ще го наклепат, като гербаджийска магистрала. Тоалетните ще се запушат на първата година. Каналите няма да поемат адекватно водата. Ще мухляса като хляб на депесарска фурна...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари