Нападатели раниха дипломат от посолството на Беларус в Лондон

0
По данни на МВнР на Беларус пострадалият дипломат е диагностициран с леко комоцио
По данни на МВнР на Беларус пострадалият дипломат е диагностициран с леко комоцио Снимка: Getty images

Извършено е в нападение на над беларуското посолство в Лондон

В резултат на инцидента е ранен беларуски дипломат, съобщиха от пресслужбата на белоруското външно министерство, цитирани от ТАСС, предаде Фокус.

Нападението е извършено вечерта на 19 декември.

В доклада се казва, че първо група хора са повредили фасадата на сградата на дипломатическото представителство, а след това са нападнали пристигналите на място беларуски дипломати. Един от тях е ранен и е имал нужда от спешна медицинска помощ.

Според ведомството в Министерството на външните работи на Беларус е бил привикан временно поверения в делата на посолството на Великобритания в Минск, на когото е връчена протестна нота с искане да се проведе задълбочено разследване на инцидента, да бъдат изправени под отговорност виновниците, както и да се информира беларуската страна за хода на процесуалните действия и резултатите от тях.

По данни на МВнР на Беларус пострадалият дипломат е диагностициран с леко комоцио, счупен нос и травматична фрактура на зъб. След пристигането на органите на реда радикалите са се опитали да избягат от местопроизшествието, но лондонската дипломатическа полиция е задържала част от нападателите. Както уточниха от МВнР, е установено, че „лицата се предполага, че са включени в радикалната беларуска емигрантска групировка „Надзея”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари