НАП търси от Мегз над 800 000 лева укрити данъци

2
Миглена Каканашева укривала данъци чрез фиктивни сделки между 46 свои фирми
Миглена Каканашева укривала данъци чрез фиктивни сделки между 46 свои фирми

Прехвърляла пари от едно свое дружество на друго, без да е ясно за каква дейност

НАП си търси от Миглена Каканашева-Мегз над 800 хил. лв. укрити данъци и лихви върху тях за времето, в което тя все още се занимаваше с производство и търговия с дрехи. Данъчна ревизия на дейността ѝ е установила, че Мегз разполага с 46 фирми на свое име и е въртяла фиктивни сделки между тях, за да не плаща дължимите налози, пише 24 ЧАСА.

Ревизионният доклад на данъчните е с дата 9 юни 2020 г. и в него се констатира, че основната фирма на Каканашева - „Мегз 1“ ООД, дължи ДДС и корпоративен данък за 667 123,86 лв. и лихви от 134 857,49 лв. за различни периоди от 2017-а до 2019 г.

Констатациите на данъчните са обжалвани от Мегз, която се води управител на всички фирми, но със свое решение Административният съд в Пловив потвърждава ревизионния акт. Каканашева е продавала стоката си в магазини, онлайн и чрез куриерски фирми, като приходите постъпвали в дружеството „Мегз 1“. След това започвало прехвърляне на пари към другите фирми, също наименовани „Мегз“, но с различни номера. Счетоводна документация не е водена и не е ясно по какви договори и за каква дейност Мегз е плащала от една на друга своя фирма.

„Счетоводно формално са прехвърляни парични средства от „Мегз 1“ ООД към дружествата от групата, като е наличен един фиктивен паричен поток без съставени счетоводни документи. Обоснован е изводът, че ревизираното дружество осчетоводява движение на парични средства по разчетни сметки по симулативни договорености с цел отклонение от данъчното облагане“, е записано в мотивите към съдебното решение.

То подлежи на обжалване пред ВАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    мерки и теглилки
    По скоро еталон за травестит.
  • 7
    1
    русенец
    Това фоторобот на травестит ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари