НАП - Русе: Вече се приемат само електронни декларации по ЗДДС

0
За първи път този месец всички задължени за това лица трябва да го направят само по интернет с квалифициран електронен подпис
За първи път този месец всички задължени за това лица трябва да го направят само по интернет с квалифициран електронен подпис

В понеделник – 15 януари, изтича срокът за подаване на справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец декември на предходната година.

За първи път този месец всички задължени за това лица трябва да го направят само по интернет с квалифициран електронен подпис.  

През 2017 година в офиса на НАП в Русе са били приети  92 210 бр. справки-декларации, от които по интернет са били изпратени 98% и регионът ни е сред водещите в страната по използването на тази електронна услуга на НАП.

Пак до 15. 01. 2018 г., по електронен път трябва да се подаде и VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки, доставки като посредник в тристранна операция (с изключение на получено авансово плащане (цялостно или частично) от посредник в тристранна операция) или доставки на услуги по чл. 21, ал. 2 от ЗДДС (включително получените авансови плащания), с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период – месец декември на предходната година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари