НАП - Русе: Остават четири дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

0
895,7 млн. лева са платени през виртуален ПОС на НАП от началото на годината, от които 2,1 млн. лв. от русенци
895,7 млн. лева са платени през виртуален ПОС на НАП от началото на годината, от които 2,1 млн. лв. от русенци Снимка: Dunavmost

895,7 млн. лева са платени през виртуален ПОС на НАП от началото на годината, от които 2,1 млн. лв. от русенци

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5%, но не повече от 500 лв. при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от нея, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 31 март данъка за довнасяне, намален с отстъпката, както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, напомнят от НАП. Досега в офиса на НАП в Русе са подадени 11 171 декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ, от които само 2 627 са на хартиен носител, а останалите са изпратени по електронен път с ПИК от агенцията или с квалифициран електронен подпис.

Най-лесно и бързо плащането, за което не се дължат такси, се извършва чрез т.нар. „виртуален ПОС“ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). Това е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От създаването ѝ през нея са извършени повече от 2,8 милиона трансакции за близо 1,4 млрд. лв., а от началото на тази година през виртуалния ПОС са платени над 895,7 млн. лв. Русенци масово използват виртуалния ПОС терминал на НАП и тази година са платили през него 2 104 003 лв., а през физическите ПОС устройства на всички работни места в офиса още 1 279 599 лв. в общо 4 355 трансакции.

От приходната агенция съветват потребителите, които имат ПИК или КЕП, да се възползват от предлаганите възможности в Портала за електронни услуги на НАП, като подадат годишните си декларации и платят задълженията си онлайн. Освен през е-портала, данъкоплатците могат да платят с карта без да дължат такси и през физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП или на телефони: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съгласно тарифата на съответния оператор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Моля
    Тази година се вързах бързах да хвана промоцията чаках търпеливо и кво за два или три лева моля благодаря повече несе вързвам ще чакате до края на годината .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари