Нанков: Дунав мост - Русе не е в тежко състояние

0
Съоръжението не е включено в последното обследване по пътищата
Съоръжението не е включено в последното обследване по пътищата Снимка: БГНЕС /архив/

"Аспарухов мост във Варна и Дунав мост при Русе са в добро експлоатационно състояние." 

Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който присъства на откриването на рехабилитираните близо 30 км от пътя Старо Оряхово – Долни Чифлик – Гроздьово – Провадия, с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“, предаде Агенция Фокус.

Министър Николай Нанков припомни, че ремонтът на Аспарухов мост, планиран за тази есен, се отлага, като причината е изграждането на бул. „Васил Левски“ в град Варна.

Той не е в критично състояние, не е в тежко експлоатационно състояние в тази му част. Съобразяваме се с българските шофьори – от една страна с тяхното здраве и безопасно преминаване, от друга страна сме критикувани често, че създаваме предпоставки за задръстване в отпускарските летни месеци“, коментира министър Нанков. Той отбеляза, че тежкотоварният трафик е изнесен от автомагистрала „Хемус“ в тежките участъци, като камионите ползват алтернативни маршрути. В момента денонощно се работи по мостовите съоръжения при км 34 и км 37.

По отношение на Дунав мост - Русе министър Николай Нанков посочи, че мостовото съоръжение не е включено в последното обследване по автомагистралите и първокласните пътища, като за състоянието на моста са отговорни и двете правителства – на България и на Румъния.

Дунав мост не е в тежко експлоатационно състояние, заяви министър Нанков. Той припомни, че на автомагистрала „Черно море“ е приключил ремонтът на едното съоръжение на моста, а предстои да се ремонтира и другото. „С лимитирания ни бюджет правим и невъзможното, догодина от тол-таксите ще има повече средства“, каза още министър Николай Нанков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари