Намерили вещи на изчезналата доцентка на брега на Янтра

0
Мъжът, намерил вещите на търновката е подал сигнал, но реката така и не е претърсена
Мъжът, намерил вещите на търновката е подал сигнал, но реката така и не е претърсена

Търновецът Добри Титев открил още в деня на изчезването на доц. Пенка Ковачева - 10 май -  нейни вещи край Янтра и веднага извикал полиция.

За тези свои разкрития разказа мъжът, който тогава тръгнал с жена си да събира охлюви край въжения мост край старата фабрика „Мавриков“.

На брега на реката се натъкнал на сгъната дрешка и дамска чанта. В нея нямало лична карта, а само 20 лева в дребни пари. Имало и карта на България, направена на ръка, а на гърба й пишело Пенка Ковачева, пише в. "Борба".

Добри намерил в чантата и антидепресанти, фенерче и бутилка с минерална вода, от която било пито. „Позвъних на тел. 112 и дойдоха трима полицаи, предадох вещите. После научих, че май жената имала проблеми и заради това пиела хапчета. Още тогава обаче трябваше да претърсят Янтра, а сега разбирам, че тази преподавателка още не е намерена”, каза още нашият читател.

От полицията поясниха, че всъщност по сигнала на гражданина за намерените вещи и обаждането на спешния телефон от 95-годишната майка на доцентката са започнали издирване, но до момента от него няма никакъв резултат.

76-годишната Пенка Колева Ковачева от Велико Търново е в неизвестност от 10 май. Същия ден в 5 часа на разсъмване напуснала дома си и от тогава никой не я е виждал.

Доц. Ковачева е висока 160 см., много слаба, със сиви очи. Била е облечена с тъмно синьо шушляково яке, черни панталони и черни боти. Тя е хоноруван преподавател в катедра "Съвременен български език" във Великотърновския университет. Имала е ангажименти в първия семестър тази година.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари