Намериха спонсор за закупуване на апарат за извличане на кръвна плазма в Русе

3
Най-вероятно ще бъде обявена дарителска сметка за консумативите, за да не се натоварва финансово УМБАЛ "Канев" в тази тежка ситуация
Най-вероятно ще бъде обявена дарителска сметка за консумативите, за да не се натоварва финансово УМБАЛ "Канев" в тази тежка ситуация Видео: Кис 13

Намерен е спонсор за закупуването на апарат за извличане на плазма за лечение на пациенти с COVID-19 в Русе.

Най-вероятно ще бъде обявена дарителска сметка за консумативите, за да не се натоварва финансово УМБАЛ "Канев" в тази тежка ситуация.

На заседание на Областния щаб е взето решение да се изготви и изпрати писмо до министъра на здравеопазването с предложение за промяна в нормативната уредба относно извличането на реконвалесцентна плазма, за да може това да се извършва в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ "Канев".

Много хора и организации вече са изявили готовност да съдействат в Русе да започне да се извлича реконвалесцентна плазма, информира Кис 13.

По думите на д-р Теодора Константинова, която е инициатор на дарителската кампания, вече е намерен спонсор за закупуването на необходимата апаратура и фризер за да може в Русе да се извлича плазма за лекуване на пациенти с COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук