Намериха биологично оръжие в терористи

0
Задържани в Мароко терористи планирали серия от терористични актове в страната
Задържани в Мароко терористи планирали серия от терористични актове в страната Снимка: Shutterstock

У задържани в Мароко терористи, които планирали серия от терористични актове в страната, е било намерено биологично оръжие, съобщи директорът на Централното бюро за съдебни разследвания на страната Абделхак Хийям в интервю за списание "Марок Ебдо", цитирано от ТАСС и БТА.

Според него "от заловените терористи е било иззето голямо количество оръжие, включително и биологическо". Сред задържаните имало и гражданин на Франция. 

"За първи път арестувахме непълнолетно момче, което трябвало да взриви парламента", каза Хийям. 

Той подчерта, че мароканските служби за сигурност "продължават да полагат усилия за отразяване на всяка заплаха, която може да нанесе вреда на интересите на кралството, и на всеки престъпен план, имащ за цел да дестабилизира ситуацията". 

На 18 февруари мароканското вътрешно министерство съобщи, че спецслужбите са обезвредили и арестували 10 члена на терористична клетка, а също са успели да предотвратят планирани от тях опасни терористични актове на територията на страната. Главатарят на бандата бил открит и задържан в своето нелегално жилище в Ел Джаид - пристанищен град на брега на Атлантическия океан. Там той разполагал с голям арсенал от оръжия и боеприпаси.

Арестуваните възнамерявали "да извършат серия от терористични актове срещу стратегически обекти" в Мароко, подстрекавани от терористичната организация "Ислямска държава".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари