Намалява броят на личните лекари в Русе

3
През 2000 година те са били 141, а сега са едва 90
През 2000 година те са били 141, а сега са едва 90 Видео: Кис 13

През 2000 година те са били 141, а сега са едва 90

С близо 40% е намалял броят на личните лекари в област Русе от началото на здравната реформа досега

През 2000 година те са били 141, а сега са едва 90.

30% от действащите общопрактикуващи лекари в Русенско пък са на пенсионна възраст, като още толкова ще я достигнат през следващите няколко години.

В същото време няма кой да ги замести, тъй като специалност "Обща медицина" не е привлекателна за младите, обясни пред КИС 13 секретарят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе д-р Татяна Матева.

За да се промени ситуацията, първо трябва да бъдат оправени административните неуредици, смята д-р Матева. При личните лекари е и най-разпространен синдромът на професионалното прегаряне, посочи още специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Пунта мара
    Толкоз малко, че оня ефрейтор дето лъже като циганин, че е бригаден генерал и краде като за последно Иван Иванов още го държат ГЕРБ управител на болница КАНЕВ Смешна държава брат
  • -3
    2
    Анонимен
    Те хората намаляха че лекарите ли?Скоро май няма да има и кой да преглежда застарялото население на градо ,щото и тия дето са лекари сега ще се пенсионират а след тях не идвай никой.Затваряйте го тоя град.Дайте го на Румънците може да е по добре! Таман ще живне
  • 12
    1
    Dr Justice
    Сдружението е формално. Не защитава лекарите при проверки, дори заема страна срещу тях при арбитраж. Посредствена структура.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари