Найден Тодоров идва с концерт на Мартенски музикални дни

3
Маестрото дирижира две представления в Гуадалахара
Маестрото дирижира две представления в Гуадалахара Снимка: Facebook

Маестрото дирижира две представления в Гуадалахара

Маестро Найден Тодоров е дирижирал два концерта в Гуадалахара, съобщават от Софийската филхармония. Гуадалахара е столицата на централнозападния щат Халиско в Мексико, вторият по население град в страната. Известен е с имената Перлата на запада и Град на розите.

Под палката на нашия диригент, оркестърът на Filarmónica de Jalisco е представил програма с творби от Феликс Менделсон, Габриел Форе и Веселин Стоянов.

„Празнична увертюра“ на българския класик впечатли както музикантите, така и публиката, която аплодира на крака изпълнението на оркестъра, воден от маестро Тодоров, коментират от Софийската филхармония. Сред публиката е бил и министъра на културата Лурдес Ариадна Гонзалес Перес, с която маестро Тодоров е имал среща след концерта. Двамата са обсъдили проблемите и бъдещето на класическата музика, културните политики на двете страни и възможностите за партньорство. Перес е изказала своя възторг от концерта, а маестро Тодоров е получи предложения за следващо гостуване на оркестъра.

Следващият концерт на маестро Тодоров в София е на 21 март с пианистката Елена Башкирова. Програмата включва Концерт за пиано №4 и Симфония №4 на Бетовен. Тя ще бъде представена и на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе на 23 март. Със същата програма, на 24 март, филхармонията, Елена Башкирова и маестро Тодоров ще гостуват в Букурещ в емблематичната зала „Атенеум“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари