Най-страшно е положението в Община Сливо поле

4
Обстановката в русенските общини
Обстановката в русенските общини Снимка: БГНЕС / Архив

Продължава да е усложнена обстановката в русенска област.

В община Сливо поле е обявено бедствено положение, все още има и населени места без ток, съобщиха кметовете на общините, цитирани от Дарик.

Всички общини в областта с изключение на Русе и Иваново са обявили понеделник и вторник за неучебни дни. Най-тежко е положението в община Сливо поле, където половината от населените места ще останат без ток и през нощта, заради голяма авария.

В община Ветово пък има 4 човека на хемодиализа и един пострадал, които трябва да бъдат транспортирани до русенската болница. 25 болни на хемодиализа от областта са настанени вчера в болницата, а друга част от пациентите са останали в града при свои близки.

Положението в общините Бяла, Борово, Ценово и Иваново е спокойно, там няма села без ток и вода, пътищата от четвъртокласната пътна мрежа са почти напълно почистени.

В Русенска община без ток все още са Мартен и Сандрово, остава затворен и пътят Мартен - Николово - Червена вода.

В града  ситуацията е сравнително нормална, градският транспорт се движи, всичките 37 почистващи машини са на денонощен режим на работа. Кметът Пламен Стоилов съобщи, че всички общински паркинги могат да се ползват безплатно от гражданите.

Г-жа Иванова писа отново в редакцията на Dunavmost.bg, да се похвали че към 16 часа е било възстановено електрозахранването в село Борисово, община Сливо поле.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари