Най-старият килър у нас се самоубил със спирт за разтриване в Русе

0
Две шишета със спирт за разтриване са причинили смъртта на един от най-старите регистрирани убийци
Две шишета със спирт за разтриване са причинили смъртта на един от най-старите регистрирани убийци

Две шишета със спирт за разтриване са причинили смъртта на един от най-старите регистрирани убийци у нас – 93-годишния грък Христос Душекус, който закла съпругата си Мария от ревност в Русе. Това показва назначената съдебномедицинска експертиза, чиито резултати станаха ясни в първия работен ден от годината. Погълнатата от мъжа течност е била на алкохолна основа с висока концентрация и е съдържала отровни вещества. Аутопсията напълно е изключила версията, че мъжът е получил инфаркт или инсулт, след като е осъзнал какво е сторил. Разследването на случая не е приключило. Прокуратурата в Русе продължава да събира доказателства, след което ще се произнесе.

Трагедията стана часове след настъпването на новата 2015 година в блок „Силистра” в квартал „Родина”. На 1 януари вечерта полицаите откриха в апартамент на шестия етаж до входната врата телата на 93-годишния гръцки гражданин Христос Душекус и 78-годишната му българска съпруга Мария Ефремова. Жената е била намушкана няколко пъти с нож в гърба, а по тялото на мъжа й не са открити наранявания. В жилището не е имало други хора. Помощ от униформените е потърсила сестрата на Мария, която живеела в Силистра със семейството си. Рано сутринта тя й позвънила, за да й честити Нова година. След като в продължение на няколко часа не успяла да се свърже с нея

се обадила на съседката Дора от седмия етаж, която помагала на възрастното семейство и имала ключ от жилището. Дора слязла да види какво се случва, но не могла да влезе, тъй като имало ключ от вътрешната страна. Мобилните телефони на двамата старци звънели продължително, но не се чувал никакъв друг шум. Тогава съседката се обадила на сестрата на Мария да тръгва веднага за Русе.

Малко след 18 часа полицаите разбили вратата на апартамента. Не могли да влязат лесно, защото тя била затисната от труповете на двамата съпрузи. Баба Мария лежала в локва кръв, а до нея вкочанен и с посиняло лице бил мъжът й Христос. Двамата били по пижами, а леглото в спалнята още било със завивките. Навсякъде било чисто и подредено, а в кухнята били открити празни шишета с надпис на гръцки език, най-вероятно от спирта, които Христос е погълнал. Намерен е и окървавен кухненски нож.

Съседи разказаха, че вдовицата Мария се грижела за болната жена на Христос в Гърция и след като тя се споминала, двамата се събрали. Русенката се оплаквала на комшии, че макар и възрастен, вторият й съпруг бил много ревнив.  

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари