Най-скъпата къща в България се продава за 3 600 000 евро

7
Палатът на мечтите се намира в столичния квартал "Бояна"
Палатът на мечтите се намира в столичния квартал "Бояна" Видео: BULGARIA ON AIR

България може да се гордее с палат на мечтите, който е на съвсем достъпно място в столичния квартал "Бояна".

Къщата се продава за 3 600 000 евро, а за нея писа дори американският New York Times, разказва Bulgaria ON AIR

Сградата е дело на архитекта Атанас Панов, но цената драстично се покачва и от луксозното обзавеждане, включващо предмети на изкуството, диван от телешка кожа, дъбови настилки и облицовки, футуристични осветителни тела на няколко нива и дневна с изглед към Витоша. Това е най-скъпият имот в държавата. 

"Къщата е изключителна, не само заради своята площ. Площта не е от значение. Застроената площ е около 700 кв. м. Целият интериор е правен специално за къщата. Сградата има две кухни - едната за обитателите, другата за обслужващия персонал. Интересното в тази къща е, че има оригинали на известни световни творци. Любопитен факт е, че работихме с много хора, които имат отношение към дизайна. Изкуството е доста в къщата. Много дълго време обзавеждахме. В началото имотът беше в много лошо състояние. Отне ни 3 години, за да го обзаведем", обясни архитект Александра Ненкова, участвала в интериорния дизайн на къщата. 

Тя сподели, че собственикът на имота не е българин.

"Всеки с усет към дизайна може да си позволи нещо такова. От къщата се виждат прекрасни гледки към Витоша и София. В нея има сауна, огромна спалня, фитнес, камина  - нищо не е случайно, във всичко има дизайн", допълни тя. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук