Най-после България е на първо място!

1
Изводите са повече от трагични
Изводите са повече от трагични

Най-после България е на мечтаното първо място! И то в навечерието на Новата 2017 година.

Как да не повярва човек, че в края на годината не стават чудеса?!

Само помислете – на първо място.

Е, рекордът ни е повече от трагичен, защото е за най-малко родени деца през годината, откакто за това се води статистика, но е рекорд. До 29 декември т.г. са родени 59 633 деца и надеждата е, че за още три дена броят им може и да надхвърли престижните 60 000. Това съобщи bTV днес.

Аз лично не се съмнявам в достоверността на изследването. Всички живеем в тази наша действителност и почти всички усещаме ударите й. Непрекъснато се тръби, че у нас властва демокрацията, че имаме правото да правим всичко, което пък съвсем не е демократично, защото често и навсякъде се губи мярката, но какво от това? Цитираната статистика ни отвежда в 1950 г., когато в татковината ни съвсем не се е налагала демокрацията, а даже напротив, но пък тогава са родени 182 571 (!) деца.

Е, не е сме ли сбъркан народ?

Значи по време на тоталитаризма се раждат деца, а по време на демокрацията – не. Как става това, никак не мога да си го обясня. Сигурно тогава жените са раждали по задължение, или защото все пак семействата са се чувствали по-сигурни в ежедневието си?

Обаче има и още нещо: Хората, напуснали България тази година, са 28 000, а дошлите са 25 000. Сред пристигналите у нас най-многобройни са гражданите на Сирия, Русия и Турция.  

Данните са пак от същите статистически изследвания, които обаче никак не радват. Колко са завърналите българи, не се посочва – броят им изглежда е унизително малък.

Статистиката сочи още, че тази година тежките пътно-транспортни произшествия са повече от миналата година. През 2015 г. те са били малко над 6000, докато само до 1 октомври тази година са близо 6300.

Населението на България в края на тази година ще е около 7 100 000 души, но след две години със сигурност ще падне под 7 милиона.

Изводите също са повече от трагични: българите не раждат деца, не се завръщат в родината си и мрат по пътищата. Но пък всяка година правят избори. Не че искат избраните имащи власт да си сеят семето и да се размножават – Боже, упази такава работа. Но така било според конституцията, разните там срокове и не знам още какво. И докато тези, които мислят само и единствено за себе си и как да останат във властта, за да допрепълват гуши и стомаси, ние ще се почесваме, където не ни сърби и колкото и да искаме да имаме деца, ще държим „престижното“ първо място по най-ниска раждаемост и по още повече убити по чудесните ни магистрали.

Новата 2017 година със сигурност ще ни изненада с нови подобни рекорди, но се питам, годината ли ще е виновна за пълния ни упадък, или сами си го правим.

Да запалим бенгалския огън и да гръмнем с пиратките!

Весела и щастлива Новата 2017 година!

Ц. Стайкова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари