Най-нелепите имена в България

0
Мъж от Монтанско носи името Шкаф, а жена му се казва Случка
Мъж от Монтанско носи името Шкаф, а жена му се казва Случка Снимка: БГНЕС

Обикновено бедни двойки искат децата им да бъдат забелязани чрез необичайни имена.

Вече търсят “вдъхновения” не от сериалите, а от социалните мрежи

По-нестандартните и странни имена често са желание на социално - слаби семейства, които се опитват да се самоутвърдят. Така през 2011 г. ромка от с. Студено буче настоява в родилното в Монтана синът й да бъде наречен Оргазъм. Железният “аргумент” на 18-годишната Павлина Асенова бил: “Оргазъм го пишете. Нямаме такова име в махалата”

Към мотивите да избере това име било обяснението на мъжа ѝ, че тази дума означава нещо хубаво, а и по този начин ще впечатли съседите.

Въпреки настойчивостта на родилката, акушерките отказали смущаващото име и съпругът сложил точка на спора, като нарекъл бебока Димитър.

Преди години пак в ромските среди майка кръсти дъщеря си Кикимора, защото била убедена, че е значи нещо хубаво, а и заради бившата си шефка, която я наричала така.

Мъж от Монтанско носи името Шкаф, а жена му се казва Случка. Две сестри пък били кръстени от родителите си Рибка и Самолетка. В класацията за най-нестандартните имена се нареждат още Плувкиня, Океан, Републикан и Българан.

Жените също не отстъпват с Ценцерушка, Дроздстой и Семка.

Както при всичко останало, в имената също има модни тенденции. В миналото българинът е наричал детето си така, че да предопредели съдбата му

Затова често новородените са кръщавани Станка или Стоян (за да стоят, след като майката е изгубила няколко бебета преди това), Хубена - за да е хубава, Божидар - когато бебето е дълго чакано. Много време бе широко разпространено и повтарянето на имената на баби и дядовци.

Подобна традиция съществува и в Гърция, където допреди години новият член можеше да бъде без име дни наред, докато родата наддава в пари, имоти и злато чие име да носи той. Сега традициите са други.

С напредването на технологиите повече бебета по света са кръщавани на социални мрежи и приложения. Така през 2011 г. на бял свят се появява момиченцето Фейсбук.

Родителите му от Кайро избират да кръстят първородната си дъщеря така, вдъхновени от социалната мрежа. В духа на тази тенденция други избраха да назоват момиченцето си Хаштаг.

А други решиха дъщеричката им да се казва Лайк.

Вероятно, за да знае всичко, Уалид Елиас Кай – баща с докторска дисертация за маркетинг на интернет търсачките, и жена му кръстиха своя син Оливър Гугъл Кай.

През 2007 г. китайска двойка се опита да нарече бебето си @. На английски той се произнася “ет”, което наподобява китайската фраза “обичам го”.

Татко от Мичиган не е кръстил детето си “Версия 2.0”. Джон Блейк обаче не е искал да добави “младши” или “II” към името на сина си. Вместо това той и жена му решават да го нарекат така: Джон Блейк Кюсак 2.0.

Бил Смисърс заявява, че харесва изключително много стартовия звук на новата по онова време операционна система Vista. Затова Симсър кръщава дъщеря си Виста Авалон Симсър.

Сири си е нормално име и не е измислено от Apple. BabyCenter обаче открива, че след въвеждането на този личен асистент в iPhone броят на момичетата, кръстени Сири, се е увеличил с 5 процента през 2012 г.

Засега в България няма изявени фенове на “Игра на тронове”, които да са кръстили детето си на герой от поредицата, но по данни на Националната статистическа служба на Обединеното кралство десетки новородени вече се казват Тирион, Теон и Рийк.

За момичета, царственото име на Денерис Таргариен, което е Халиси, е много по-популярно, отколкото истинското ѝ. Сред имената има и Денерис, Халиси и Бриен.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари