Най-модерният на Балканите дълбоководен басейн откриха във Варна

6
На събитието присъства заместник-областният управител на Русе Георги Георгиев
На събитието присъства заместник-областният управител на Русе Георги Георгиев Снимка: Областна администрация - Русе

На събитието присъства заместник-областният управител на Русе Георги Георгиев

Най-модерният на Балканите дълбоководен басейн бе открит вчера във Висшето военноморско училище във Варна /ВВМУ/. Съоръжението е най-съвременното от този тип в Черноморския регион и ще функционира като Център за отработване на операции по оцеляване на море. На събитието присъстваха министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили /ВМС/ контраадмирал Кирил Михайлов, както и флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който е началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, а също така и редица представители на местната и държавната власт.

Специални поздравления към ръководството екипа на ВВМУ бяха отправени и от заместник областния управител на Русе Георги Георгиев, който подчерта традиционните отношения между Областната администрация в крайдунавския град от една страна и ВВМУ и военноморските сили от друга. „Считам, че реализирането на подобна инфраструктура от най-ново поколение е пример за общата ни отговорност пред обществото в сферата на сигурността. Подобен център представлява ключов елемент от цялостната политика на страната ни като отговорен и ефективен съюзник на НАТО“, заяви още Георгиев. „Бързо променящата се международна среда изисква въвеждането на всеобхватни и ефективни мерки, които да гарантират адекватното развитие на армията ни във всички направления, в т.ч. и мисиите по спасяване, които са с все по-нарастващ приоритет. Повишаването на отбранителните ни способности трябва да продължи да бъде водещ държавен приоритет, като все по-ясен фокус се поставя върху ефективната координация между отделните компоненти на въоръжените ни сили, особено в ситуацията на нарастващи глобални рискове“, допълни заместник областният управител.

Всички подробности може да научите тук: https://ruse.egov.bg/…/distri…/press-center/news/vvmu%202024

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари