Най-много починали с COVID-19 за ден

0
Настанените в болници се увеличават с по 1000 на седмица
Настанените в болници се увеличават с по 1000 на седмица Снимка: БГНЕС

189 души, които са били заразени с COVID-19, са починали в рамките на последните 24 часа, показват данните от Единния информационен портал. Това е най-високият брой починали в рамките на едно денонощие от началото на пандемията

Потвърдени са 3146 случая на коронавирус през последния ден. Това е било установено при направени 7244 PCR теста, което означава, че 43% от всички тестове са били положителни.

От март месец, когато в България бяха открити първите случаи на заразени с COVID-19, общият брой на потвърдените случаи e 124 966. Според информацията на здравните власти активни в момента са 83 671 случая.

Данните показват, че за седмица хората, настанени в болница, се увеличават с около 1000 души. На 10 ноември те са били общо 4004 души, а на 17 ноември достигат 5353 души. Седмица по-късно в болничните заведения се лекуват 6270 души, заразени с коронавирус, пише Свободна Европа.

Според информацията от Единния информационен портал във вторник са регистрирани 1702 излекувани пациенти, което е най-високият брой в рамките на денонощие.

От началото на пандемията възстановилите се са 38 226. Общият брой на починалите, които са били заразени с вируса, е 3069 души.

Заради високия брой нови случаи в последните седмици в понеделник вечерта министърът на здравеопазването Костадин Ангелов предложи въвеждане на по-твърди мерки срещу коронавируса. Идеите включват затваряне на всички заведения, молове, търговски центрове, преминаване на всички училища към дистанционна форма на обучение, прекратяване на всички групови спортни занимания и събирания. Очаква се тези предложения да бъдат гласувани от Министерския съвет и да влязат в сила от петък 27 ноември.

Въпреки уверението на властите, че здравната система е подготвена, много хора разказват пред медиите за случаи на отказ от лечение поради липса на свободни места.

По света случаите на коронавирусна инфекция от началото на разпространението на вируса са 58 милиона. Световната здравна организация обяви COVID-19 за пандемия през пролетта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари