Най-големите жеги отчетоха в Русе

4
С измерена температура от 42 градуса, Русе е с най-високата температура за страната днес
С измерена температура от 42 градуса, Русе е с най-високата температура за страната днес Снимка: Dunavmost

С измерена температура от 42 градуса, Русе е с най-високата температура за страната днес

Към 15:00 ч. в Русе беше измерена максимална температура от 42 градуса и това е най-високата температура за днес в страната, каза за БТА Боряна Маркова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БТА.

Тя съобщи, че към този час максимална температура от 40 градуса е отчетена в Ловеч, във Велико Търново, Свищов, Разград, Силистра, Хасково и в Сандански.

В София в 15:00 ч. температурата беше 35 градуса, вчера максималната температура в столицата достигна 38 градуса, а днес се очаква максимум да стане 36 градуса, каза Боряна Маркова.

Тя отново припомни, че за юли у нас абсолютната максимална температура, която е измерена, е от 45,2 градуса. Това е станало в Садово през 1916 г.

Очакваният студент атмосферен фронт вече навлиза на територията на България и във Видин към 15:00 ч. температурата беше 30 градуса, каза дежурният синоптик. Ще започне да навлиза хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават, добави Боряна Маркова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Сексолог
    Да оставим жегата в града и да попитаме кмета секса как е? Новата булка по-добра ли е от старата и най-голяма студентска любов? Поне като сме Бейрут да сме секси Бейрут.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари