Най-добрият ни медик за 2012 година продава наградата си в знак на протест

0
Д-р Димитър Кехайов работи на първа линия в борбата с COVID-19, а получава като възнаграждение под 900 лева
Д-р Димитър Кехайов работи на първа линия в борбата с COVID-19, а получава като възнаграждение под 900 лева

Лекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в знак на протест.

Причината за недоволството му – медикът работи на първа линия в борбата с COVID-19, а получава като възнаграждение под 900 лева.

Лекарят изпрати писмо до здравния министър, в което обяснява постъпката си.

Той пише, че продава за 638 лева и 24 стотинки грамотата, получена за лекуването на засегнатите от атентата в Сарафово, защото точно толкова е дупката в семейния му бюджет за месеца.

Пред bTV медикът обясни, че работи в Пета градска болница и се грижи за болните от коронавирус. Твърди, че не е получил нито лев бонус за това.

В Пловдив здравният министър Костадин Ангелов каза, че не е запознат с писмото на своя колега, но и не може да коментира заплатите в общински лечебни заведения.

Получавам 830 лева чисто, а работя в голяма софийска болница - Пета градска, и не ни плаща парите за COVID. Всичките ни колеги, 95%, които работят в други болници, работят при тези условия, и е руска рулетка дали ще получим тези пари“, заяви д-р Димитър Кехайов.

Със сигурност е тъжно. Затова ви казвам, че политиката, която сме предприели, е увеличаването на доходите на всички медицински лица, и на всички лекари и медицински сестри по лечебните заведения, като сме увеличили прихода с над 10% в лечебните заведения“, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари