Най-черният ден: Препълнени болници и морги заради COVID-19 в Румъния

0
Пациентите се лекуват по коридорите, защото в отделенията няма повече места. Моргите са препълнени, а медицинските работници изнемогват
Пациентите се лекуват по коридорите, защото в отделенията няма повече места. Моргите са препълнени, а медицинските работници изнемогват Снимка: Imagini SMC ROL2

Здравната система е на прага на срив, огромен е броят на интубираните

Вчера Румъния преживя най-мрачния ден от началото на пандемията – с 18 863 новозаразени с коронавирус души и 574 починали, съобщават румънската „Про ТВ“ и bTV.

Пациентите се лекуват по коридорите, защото в отделенията няма повече места. Моргите са препълнени, а медицинските работници изнемогват. Това е само част от мрачната реалност, която изживяват съседите ни.

Специалисти прогнозират взрив от смъртни случаи. Над 1800 души се настанени в критично състояние в интензивните отделения.

Болниците са препълнени от хора, на които им е трудно да дишат“, пишат още от медията.

Един от четирима заразени с COVID-19 е интубиран. Президентът Клаус Йоханис критикува властите за начина, по който се справят с пандемията.

Държавният глава призна, че подготовката за четвъртата вълна е била недостатъчна. "Необходими са спешни мерки", каза президентът, който днес свиква среща със здравните власти.

От началото на пандемията в Румъния са загинали 42 616 души. Според сайта "covidvax.live" малко над 35% от населението е ваксинирано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук