Най-бързият високопроходим автомобил на планетата

0
Bentley показаха нещо иновативно за тях: Bentayga - Overview
Bentley показаха нещо иновативно за тях: Bentayga - Overview

Bentley отдавна се кани да навлезе в бизнеса с високопроходими коли и ето, че на пазара ще се появи ултра луксозният Bentayga. Автомобилът развива скорост от 301 км/ч, благодарение на мощния си двигател от 600 конски сили.

Това официално е най-бързият проходим автомобил в света. Bentayga ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, пише SmartNews.

Двигателят е 12-цилиндров W-образен със специален режим за офроуд движение. Макар и да изглежда странно да карате толкова скъпа кола в калта и камънаците, но тя определно ще се справи с предизвикателството.

Купето на Bentley Bentayga е красиво и луксозно. В багажника има монтиран хладилник за шампанско и луксозен комплект за пикник, а на таблото е изработен механичен часовник , произведен от Breitling. Той е от чисто злато и диаманти и периодично се навива от система в колата.

Очаква се автомобилът да се появи на пазара през 2017 г. Той ще се предлага във вариант с четири или пет места, като се очаква да бъде представен и седемместен модел с хибриден двигател.

Цените на Bentayga започват от 160 200 паунда (424 000 лв.).

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари