Наградиха учениците, върнали портфейл

0
Момчета бяха наградени от Столичната дирекция на вътрешните работи и от гимназията, в която учат
Момчета бяха наградени от Столичната дирекция на вътрешните работи и от гимназията, в която учат Видео: БНТ

Петимата ученици от Националната финансово-стопанска гимназия, които намериха и занесоха в полицията портфейл с пари и документи, днес бяха наградени от Столичната дирекция на вътрешните работи и от гимназията, в която учат.

За постъпката на деветокласниците ви разказахме миналата седмица.

На 11 октомври близо до гимназията деветокласниците Мартин, Теодор, Борислав,Виктор и Генади намерили портфейл. В него са оказали български пари и валута на стойност около 3000 лева, както и документи. В столичното 5-то РПУ портфейла занесъл Мартин.

старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: "Аз съм изключително горд и щастлив с тази постъпка, защото в днешно време за съжаление много рядко ставаме свидетели на такива неща. Аз се радвам, че имаме такива млади хора, това показва, че нашето общество е все още живо, будно. И се надявам, популяризирайки този случай, да дадем пример, вяра за останалите. Те са пример за подражание, това е една много човешка постъпка, защото сами знаем, че с тези пари можеше да се случи нещо съвсем друго".

Петима деветокласници от столичната Финансово- стопанска гимназия намериха и върнаха портфейл с голяма сума пари, кредитни и дебитни карти и документи...

Днес петимата получиха от СДВР грамоти, значки и плакети. Както и пожелания някога да станат полицаи. Засега обаче Мартин Захариев мечтае за собствен бизнес. Казва, че се е поставил на мястото на човека, загубил документите си.

Мартин Захариев, 9 клас, НФСГ: Честно казано се изненадах, не очаквах да стане нещо такова, просто ги върнахме и си бяхме на другия ден напълно нормално, пак на училище, пак се прибираме, нормалните неща, които правим всички.

Не очаквахте награда?

- Не, не съм очаквал нищо.

И училището награди учениците си за достойната постъпка, всеки от тях получи грамота и парична награда. Полицаите пък си пожелаха утре сутрин новините да не започват с убийства и катастрофи, а с такава новина - за младежи, върнали портфейл на притежателя му.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари