Наградиха сина на Рамзан Кадиров с орден "Герой на Чечения" след побой над затворник

0
Адам Кадиров показал лидерски качества още в ранна възраст
Адам Кадиров показал лидерски качества още в ранна възраст Снимка: adelimkhanov_95 / Telegram

Адам Кадиров показал лидерски качества още в ранна възраст

Синът на чеченския лидер Рамзан Кадиров, 15-годишният Адам Кадиров, бе награден с високо отличие - орден "Герой на Чечения", след побой наскоро над затворник, предаде ДПА, като се позова на официален руски източник.

Според Адам Делимханов, депутат в Държавната дума на Русия и братовчед на Кадиров, младежът е показал лидерски качества още в ранна възраст, научил е Корана наизуст, спечелил е няколко турнира по бойни изкуства и се е доказал като "истински боец" на стрелково учение на въоръжените сили.

Адам Кадиров си спечели съмнителна слава заради видеоклип, разпространен неотдавна от баща му, в който се вижда как той бие и рита беззащитен мъж. Жертвата била задържана във Волгоград заради публично изгаряне на Корана, а по-късно затворникът бил прехвърлен в населения предимно с мюсюлмани регион на Чечения. Видеоклипът предизвика дебати и критики в цяла Русия, че Кадиров се поставя над закона, припомни БТА.

Руските власти отхвърлиха исканията за започване на наказателно производство с аргумента, че Адам Кадиров е едва на 15 години и следователно все още не е пълнолетен, за да носи отговорност за извършено престъпление. Няколко дни след скандала президентът Владимир Путин прие Рамзан Кадиров.

Миналата година трима от синовете на Кадиров, включително Адам, позираха, носейки оръжие в Украйна. Според Кадиров те също са участвали в сражения там като част от руските сили, изпратени в съседната страна от Путин. Наблюдатели обаче изразяват съмнения дали синовете на Кадиров действително са участвали в истински бойни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Класик
    Свещена се пише с едно "н". Ясно е, че си от степите и си фен на водкаджиите. Сигурно мезиш с месни кубчета от фронта нали? Да ти се услаждат, че може скоро да върнат борша
  • 3
    1
    ...
    Ами, да ! Хората не са дупедаващи педерасти и не позволяват да им палят свещенната книга. Точка. Защитен беззащитен, ебаваш ли се с ценностите им ядеш пердаха и шутовете в главата без никакво съмнение. Това да не ви е швеция ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари