Наградиха шампиони по триатлон от Русе

0

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов награди с Плакет „Русе“ четирима шампиони по триатлон. Състезателите на СК Триатлон „Далян“ с треньор Миглена Ангелова завоюваха два бронзови, един сребърен и един златен медал на световното първенство IRONMAN в детската му секция в края на миналия месец. Надпреварата се проведе в Кладенфурт-Австрия.

Дарен Цветанов Кирилов е шампион във възрастова група 2007 г. Брат му Любим Цветанов Кирилов е на второ място във възрастова група 2000 г., но тъй като в момента е на Балканиада, неговата награда вчера получи треньорката му. Даниел Райков Василев завоюва трето място във възрастова група 2003 г., а Лора Валентинова Йорданова спечели трето място във възрастова група – 2000 г.

Всички те бяха удостоени с Плакет „Русе“ за проявения изключителен спортен талант и упоритост от най-ранна възраст, което ще им послужи като стимул да продължат да са толкова отдадени на спорта и на учението, тъй като се оказа, че всички те са и отличници.

„На първенството в Австрия участвахме с 11 деца, завоювахме 4 медала, имаме две четвърти места, които са почти медал и едно шесто място“, разказа Миглена Ангелова.

Кметът Пламен Стоилов от своя страна заяви, че е изключително щастлив от постиженията на децата, тъй като той самият симпатизира на триатлона. „Това е много комплексен спорт, развива всички мускули. А когато човек е физически здрав, той е и психически устойчив. Здрав дух в здраво тяло!“, допълни Стоилов и връчи официално наградите на децата, които от своя страна обещаха още по-големи постижения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари