Наградиха победителите в ученическия конкурс „Стоян Михайловски“

2

Тази година в конкурса се включиха 93 участници от цялата страна със 104 произведения

На тържествена церемония пред Доходното здание бяха връчени тазгодишните награди в 16-ия Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“. Конкурсът се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и е вписан в Националния календар на Министерството на културата, в културния календар на Община Русе и се провежда с подкрепата на РУО – Русе и Фондация „Русе - град на свободния дух“.

„Радостна и горда съм, че Русе е инициатор на този духовен катализатор за младите българи, че въпреки трудностите продължавате да организирате конкурса, да привличате все повече и по-добри участници или казано накратко - да бъдете будители“, обърна се към директора на Общинския детски център за култура и изкуство заместник-кметът Магдалина Илиева. Тя връчи и наградата на големия победител за 2023 г. - възпитаничката на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ – Русе Елена Атанасова.

Останалите награди бяха връчени от председателя на журито Нели Пигулева – поетеса, преводач и редактор, и поета и общественик Красимир Манев. За доброто настроение на церемонията се погрижиха изпълнители от Общинския детски център за култура и изкуство.

Тази година в конкурса се включиха 93 участници от цялата страна със 104 произведения – стихове, приказки, разкази и журналистически творби.

За литературния раздел бяха обявени две теми по избор, които се посветиха на 125 години от рождението на един от най-бележитите български писатели - Димитър Талев. За категория „Поезия“ темата бе „Такава една чудна и толкова хубава бъркотия е животът“, а за категория „Проза“ – „Човек не бива и не може да живее само за себе си.“

Темата за раздел „Журналистика“ „И в лъжата има зрънце истина“ бе посветена на 50 години от кончината на бащата на жанра фентъзи – британския писател Дж. Р. Р. Толкин. Включиха се два екипа с три журналистически материала.

Голяма награда в раздел „Журналистика“ не бе присъдена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари