Нагли апаши обезкостяват булевард "Тутракан"

0
Кметът заяви, че ще се иска от полицията да засили контрола по бул. „Тутракан“
Кметът заяви, че ще се иска от полицията да засили контрола по бул. „Тутракан“

Апаши са задигнали 220 м кабели от изградената мрежа под новооткрития бул. "Тутракан" в Русе. За посегателството са алармирали от телекомуникационна компания, съобщиха от полицията. Щетите се изчисляват за близо 1500 лв.

Предполага се, че крадците се вмъкнали през шахтите и изтеглили, колкото успели от кабела. Той вероятно вече е пласиран на черно по изкупвателни пунктове за черни и цветни метали. Случаят се разследва от започналото досъдебно производство.

Това не е първият удар на вандали по булеварда. Месеци преди откриването му през юни, от трасето изчезнаха нови капаци на отточните шахти, и кабел от уличното осветление.

В основната реконструкция на пътя бяха вложени 5,5 млн.евро по съвместен трансграничен проект с община Гюргево. 2,4 км трасе в посока Дунав мост трябва да подобри достъпа на общия регион до паневропейските транспортни коридори.

Кметът Пламен Стоилов заяви, че ще се иска от полицията да засили контрола по бул. „Тутракан“. Шофьори често превишават скоростта в преасфалтирания участък и не се стряскат от видеокамерите.

Общинската управа ще внесе в местния парламент предложение да се увеличат глобите, които общинските служители могат да налагат на хулигани.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари