Нагъл крадец задигна крановете на всички чешми по общинските пазари

1

В рамките на една седмица крадецът „подготви“ чешмите за зимата като им обра крановете в среднощни акции на 09.11 на пазар Олимп и на същата дата през деня на пазар Иван Вазов, а последната чешма остави за през нощта на на 16.11 на пазар Сан Стефано.

Наглия крадец дори отвори шахтата на пазар Иван Вазов спря водата и нави професионално водопроводни тапи в празните отвори на мястото на крановете. Всичко това извърши сутринта, в 8,30ч пред погледа на множество минувачи, които може би, го помислиха за работник от „Общински пазари“ или от ВИК. Крановете на трите чешми са общо 7бр и са доста скъпи по 84лв. бройката, пригодени са специално за обществени чешми и се намират трудно. Вероятно крадецът ще ги предаде на вторични суровини и ще вземе значително по-малко пари за тях, като старо желязо. Всичко е записано на охранителните камери и записите ще бъдат предадени на полицията, която разследва случаите.

Това е един от многобройните случаи на атаки срещу изградените чешми по пазарите, което буди огромно недоумение, тъй като те са изградени и работят, а Дружеството поема разходите по тях в услуга на гражданите на град Русе. Среднощния „водопроводчик“ приключи за този сезон с чешмите по пазарите, но из града напоследък се възстановиха и изградиха още няколко чешми и трябва да се вземат мерки да не ги сполети същата съдба на този нагъл крадец.

Източник: Общински пазари Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари