Надлъгването започна!

1
"Има такъв народ" няма намерение да лапа въдицата, пусната от Бойко Борисов
"Има такъв народ" няма намерение да лапа въдицата, пусната от Бойко Борисов

Ако от краткото изказване на Тошко Йорданов - представител на пария ИТН - могат да се правят изводи, те биха могли да бъдат следните: Първо, ИТН няма намерение да лапа въдицата, пусната от Бойко Борисов за бързо въвеждане на "мажоритарна система".

Timeo Danaos et dona ferentes - мисли си Йорданов, макар и не на латински, справедливо подозирайки, че щедрият подарък на Борисов няма да бъде безплатен. На "мажоритарната система" ще й дойде времето когато Йорданов няма да вижда "такъв парламент" - разнороден - а стройна кохорта депутати в мнозинство на ИТН.

Второ, този парламент едва ли ще си завърши мандата - сигурно защото като композиция той не устройва амбициите на ИТН. Оттук - нарастват съмненията относно готовността на ИТН да предложи правителство в този парламент.

Трето, акцентът в кратката реч на Йорданов бе поставена върху очевидно спешната необходимост да се променят елементи на изборното законодателство и изборната администрация в посока, която би подпомогнала партията и нейния кръг избиратели да постигнат значително по-добри резултати на едни следващи избори. Каквото и да означава "по-добри резултати". Мисля, че президентът Радев харесва това - по свои си причини.

Депутатът Хаджигенов не харесва това. Премиерът в оставка Бойко Борисов харесва "мажоритарната система" - веднага. Той обича да се шегува с другите, но накрая ще вземе да се пошегува със себе си - "мажоритарната система" е най-прекия път към формулата "всички срещу ГЕРБ".

Надлъгването започна. Ако демократичният процес се състои - тарикатите трябва да се разотидат с празни ръце, а гражданите - поне с отчасти пълни. Гледайте, гледайте си в ръцете!

Огнян Минчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари