Над 70 слаби труса регистрираха край Симитли за седмица

0
Всички знаем, че живеем в една силно сеизмична зона, коментира кметът Апостол Апостолов
Всички знаем, че живеем в една силно сеизмична зона, коментира кметът Апостол Апостолов Снимка: БНТ

Всички знаем, че живеем в една силно сеизмична зона, коментира кметът Апостол Апостолов

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер отново разлюля Симитли и Благоевград тази сутрин. Трусът е регистриран в 8:25 часа и е с епицентър на около 3 км от Симитли, предаде БНТ.

Серията от трусове в района започна сутринта на 4 септември, като оттогава, вече шест дни тук са регистрирани над 70 земетресения, за щастие повечето съвсем слаби - с магнитуд до 2,5 по Рихтер, които хората не усещат.

По-силен трус с магнитуд 4 по Рихтер беше отчетен първо във вторник, след което последваха десетки слаби земетресения. Трусът от тази сутрин – отново 4 по Рихтер, беше усетен в Благоевград, Симитли и Гоце Делчев. Няма материални щети, но доста хора се уплашиха.

В 8:25 тази сутрин земята в Симитли отново се разлюля. Много хора се притесниха от поредния трус. Сигнали за щети в общината няма.

"Срещнах много хора от сутринта и всички казаха, че са го усетили, но все пак това е нещо рутинно за нас, тъй като всички знаем, че живеем в една силно сеизмична зона. Площадът е пълен с хора, аз не виждам паника у никой", каза Апостол Апостолов, кмет на община Симитли.

Разлюляха се по-високите жилищни етажи и в Благоевград.

- Разтресе много сериозно и беше малко страшничко. Намести чиниите на сешоара.

- Тресна бърже за 1 минута, нямаше минута даже.

- Вече стана това нормално, ежедневие.

Сформираният в Благоевград тази сутрин общински екип е обходил сгради, мостове и други съоръжения, потенциално застрашени според плана за бедствия и аварии. Трусовете не са нанесли материални щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    баба Ванга
    Бяло Море и Гърция ке додат до България.Ключът на св.София ке е у Българите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари