Над 600 ученици от СУ "Христо Ботев" ще учат в Английската гимназия

0
Часовете ще бъдат по 40 минути, а първият ще започва в 7,30 часа
Часовете ще бъдат по 40 минути, а първият ще започва в 7,30 часа Снимка: Dunavmost

Английската гимназия в Русе ще приеме повече от 600 ученици от училище „Христо Ботев”, което е затворено за ремонт.

Заедно с техните възпитаници децата ще станат над 1000 и ще учат на двусменен режим. За да се осигури нормален образователен процес, часовете ще бъдат по 40 минути, а първият ще започва в 7,30 часа, съобщи БНТ.

В едно от най-старите училища в Русе - „Христо Ботев” - започна мащабен ремонт и учениците му през тази учебна година ще бъдат разпределени в сградите на други 3 гимназии.

Маргарита Янакиева – директор на Английската гимназия „Гео Милев”: С ръководството на училище "Христо Ботев" уточнихме класните стаи, в които ще бъдат учениците. При тях, тъй като паралелките са повече, решихме, те да не са на кабинетна система, а на всеки клас е определена една класна стая. На обяд ще бъде отворен още един страничен вход, за да може в момента, в който нашите ученици излизат, учениците от „Хр. Ботев” да влизат от страничния вход.

Първата смяна ще приключва в 13,15, а в 13,30 ще започва втората, така че учениците да не се засичат по коридорите. Помислено е и за преподавателите –по едни и същи предмети ще ползват общи хранилища. Елена Ангелова вече няколко пъти се е срещала с колегата си по химия Борислав Дилов.

Елена Ангелова – преподавател по химия в Английската гимназия „Гео Милев”: Говорихме си как ще се опази материалната база, как ще си провеждаме лабораторните упражнение. Мисля, че няма да имаме никакви проблеми, след като имаме желание.

Учителите от Английската гимназия в Русе казват, че с радост ще посрещнат колегите си и учениците от училищеХристо Ботев”. И се надяват и тяхната сграда, която е вече на 110 години и е паметник на културата, също да бъде основно ремонтирана.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари