Над 300 литра на квадратен метър се изляха в Царево

0

Екипи на "Електроразпределение Юг" работят по отстраняване на аварии по електроразпределителната мрежа

Падналите количества валеж в крайните югоизточни райони, в общините Царево и Малко Търново, за интервала от около 23:30 часа на 04.09.2023 г. до момента са най-големи в района на с. Кости – над 311 mm (l/m²), което е 420 % от месечната климатична норма, съобщават от НИМХ.

В останалите метеорологични станции на НИМХ в района на Странджа и по крайбрежието са измерени до момента следните количества валеж: гр. Ахтопол – 196 mm (над 350% от нормата) и с. Граматиково – 275 mm (368 % от нормата). Данните за района на гр. Малко Търново, където нямаме автоматично измерване и станцията е климатична, са за интервала от около 23:30 часа на 04.09.2023 г. до 07:30 часа на 05.09.2023 г. – 108 mm (l/m²) или 160% от месечната норма.

Валежите продължават и в момента и окончателните анализи ще бъдат направени след приключване на процеса в района.

Към 14:00 часа частично без ел. захранване са централната част на Царево, както и района на къмпинг „Нестинарка“. Поради скъсан от бурята въздушен електропровод без захранване остават селата Кости, Бродилово, както и Ахтопол, Варвара и Резово.

По непотвърдена информация на кмета на Царево Георги Лапчев трима души са изчезнали, тъй като са отнесени от придошлата вода. Те най-вероятно са стояли на мост, който е паднал, твърдят очевидци. Става въпрос за два автомобила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари