Над 260 зрелостници на поправителна матура в Русенско

0
Препитванията ще започнат в края на месец август
Препитванията ще започнат в края на месец август Видео: TVN

269 ученици са подали заявление за явяване на държавен зрелостен изпит на поправителната сесия в Русенска област, съобщиха от Регионалното управление по образованието.

От институцията уточниха, че препитванията ще започнат в края на месец август.

Сред учениците, подали заявления за матурите, има и такива, които не са успели да положат държавен зрелостен изпит както през май, така и в годините назад.

„Сигурно има ученици, за които това е втора матура – най-малко за тези, които са се явили през юни и не са издържали успешно държавните зрелостни изпити. Не сме правили статистика  дали един ученик се е явявал по няколко пъти подред на матура. На тази поправителна сесия през август – септември се надяваме тези случаи да са малко“, заяви началникът на Регионално управление по образованието в Русе Росица Георгиева и допълни,  че учениците се стремят да получат по-висок резултат на матурите, предава TVN.

184 ученици са подали заявление за участие в матурата по български език и литература, която ще се проведе на 28 август. За втората задължителна матура по различни учебни предмети, която ще се проведе на 29 август, заявленията са 84.

Третата матура е по избор. Учениците сами избират предмета, по който да се явят. Изпитите ще се проведат между 30 август и 5 септември. Има един желаещ за трета матура. Избраният от него предмет е химия и опазване на околната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук