Над 2000 души се събират на най-мащабното мото мероприятие в Русе

7
Всяка година грандиозния мотосъбор се провежда в близост до река Дунав
Всяка година грандиозния мотосъбор се провежда в близост до река Дунав

Най-мащабното мото мероприятие в област Русе се организира от мото клуб ДУНАВСКИ БРАТЯ

Всяка година грандиозния мотосъбор се провежда в близост до река Дунав. Учaстниците са над 2000 души, а продължителността е три дни.

Събитието винаги започва в петък вечер и завършва в неделя. На място се предлага кетъринг с над 400 седящи места. Изгражда се сцена с професионален озвучител и осветление.

Мястото, където се провежда мотосъбора винаги е местност с голяма поляна и гора, която предлага перфектни условия за къмпингуване. Към мероприятието се присъединяват хора от цяла България, запалени мотоциклетисти от Македония, Сърбия, дори и от Америка.

През 2022 година мотосъбора ще се проведе в началото на месец юли, в местността Стълпище (Русе). Датите са: 01.07 - 03.07. В петък е самото откриване, което ще завърши с концерт на групите: Explicit, Second to None, Soda acoustic. В събота в 13:00 часа е организирано мото-драг състезание. По време на състезанието ще бъде затворен пътен участък на главен път I - 5 в района на хижа Приста до бензиностанция ПЕТРОЛ.

Вечерта ще продължи с весели игри за малки и големи, а в по-късните часове ще забият великите рок-динозаври от група СИГНАЛ. През цялото време за доброто настроение ще се грижат екипите от кетъринга.

Друга атракция, която са подготвили ДУНАВСКИ БРАТЯ е пътуващото читалище "Бащино огнище“ и неговия създател Ивайло Шопски. Ивайло Шопски е журналист и патриот. Със своята инициатива за пътуващо читалище, той успява да запознае децата с живота на български исторически личности и да поднесе информацията по атрактивен начин.

Освен необходимата информация за събитието, ДУНАВСКИ БРАТЯ са подготвили кратък текст с акцент върху мото облеклото и мото аксесоарите, които се грижат за комфорта и безопасността на мотоциклетиста.

Мото каска

Мотоциклетните каски са основно оборудване за безопасност за мотоциклетистите. Не бива да се качвате на мотоциклет без каска! Избирайте мото каски, които да ви предпазват и да изглеждате автентично на вашия мотоциклет. Пазарът предлага елегантни, отворени мотоциклетни каски за скутери или чопъри, затворени интегрални мотоциклетни каски за туристически мотоциклети. А детските мотоциклетни каски се отличават с редица полезни и атрактивни детайли. Всяка каска трябва да е сертифицирана по най-строгите европейски стандарти за безопасност и да прилепва перфектно към главата.

Светлоотразителни елементи

Автомобилите са достатъчно големи и ваша е отговорността да станете възможно най-видими за шофьорите на автомобили. Ако планирате да карате при всякакви условия, изберете мото яке със светлоотразителни ивици и мото каска, която е със светлоотразителни елементи.

Мото ръкавици

Мото ръкавиците са свързани с вашата безопасност. Те предпазват ръцете ви от слънце и вятър, помагат ви да държите здраво кормилото, дори когато дланите ви се потят. Те топлят ръцете ви в студените дни – нещо важно, когато сте на пътя. Изберете мото ръкавици, които напълно покриват ръцете ви и стигат до маншетите на якето, така че кожата да не е открита.

Мото облекло: панталон и яке

Въпреки че денят може да е горещ, все пак носете дълги панталони и яке. Избирайте якета от издръжливи материи. Вашето мото яке и панталон трябва да е оборудвано с протектори с маркировка CE, което означава, че отговарят на европейските стандарти за безопасност.

Мото ботуши

Мото ботуши, мото боти или мото високи кецове, все още се считат за защитна екипировка в света на мотоциклетизма. Искате здрави, твърди ботуши, които не се усукват и огъват лесно, защото трябва да поддържат краката и глезените ви стабилно, когато карате. Качествените мото ботуши са с неплъзгащи се подметки и гарантират отлично сцепление с педала. Потърсете ботуши, които се простират поне до глезените и държат глезените и ходилата ви стабилно.

Момчетата от мото клуб ДУНАВСКИ БРАТЯ ви очакват на предстоящото събитие и ви съветват да цените комфорта и безопасността, когато сте на пътя!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Русофил
    БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НА ПЪРВИ РЕД А РУСКОТО НА ВТОРИ ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ЗА РУСКО СЛАВЯНСКА БРАТСКА ПОМОЩ НО ТОГАВА ВЪЛЦИ ЩЕ ВИ ХАПЯТ
  • 0
    7
    Бандера
    Дунавските братя ще равяват ли руски знамена?!
  • 8
    6
    700
    "местност с голяма поляна и гора"? Mястото е ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ, в която се опазват птици, растения и животни!!!! Условията за къмпингуване са чудесни, но хайде да правим разлика между "къмпингуване" и "тридневен събор, сцена с озвучаване, 400 места и 2000 посетители". Изобщо в България явно може всичко и навсякъде!!!!
  • 8
    5
    Динозавър
    Точно тия дунавски братя ще говорят за безопасносност карат голи боси без каски пияни и под въздействието на поп фолк и ..... и към редактора ПИРГОВО МЕЧКА И СТЪЛПИЩЕ НЕ Е В РУСЕ И НЕ Е В РУСЕНСКА ОБЩИНА ... А Е В РУСЕНСКА ОБЛАСТ
  • 8
    4
    4444
    Затварят участък от главен път, заради малоумщина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари