Над 200 военнослужещи са на международно учение у нас

0
Днес е заключителният етап от учението с въздушната подкрепа на силите на САЩ
Днес е заключителният етап от учението с въздушната подкрепа на силите на САЩ Снимка: Олег Попов, NOVA

Над 200 военнослужещи от специалните части на армиите от 9 страни от Югоизточна Европа от няколко дни демонстрират своите възможности на учебния полигон Ново село.

Днес е заключителният етап от учението с въздушната подкрепа на силите на САЩ.

"Основните цели на учението са съобразени с това, че силите за специални операции днес в съвременните реалности са най-ефикасното средство за противодействие на съвременните рискови заплахи. Затова по време на подготовката се обработват елементи на основните мисии на силите за специални операции, които пряко са насочени за противодействие на терористичните заплахи или ликвидиране на последствията от тероризъм", каза Явор Матеев - командир на 68 бригада, Специални сили, предава БНТ.

На заключителният етап ще бъдат показани парашутни скокове за въвеждане на групи от Силите за специални операции за изпълнение на мисията специално разузнаване. Ще бъдат демонстрирани способности по неутрализиране на терористични лидери, освобождаване на заложници в населено място, действие на силите при специални операции при въздействие от противник при враждебна среда и медицинска евакуация по въздушен способ.

Той спомена и проблемите на армията, като открои, че е необходима нова екипировка и системи за защити, съвременни прибори за разузнаване, за нощно виждане.

Отбеляза, че за последните години има подобрение по отношение на парашутно-десантната подготовка получихме съвременни парашутно-десантни системи, като последната партида пристигна преди месец. Получихме и ново - комуникационно-информационно осигуряване. Автомобилната техника обаче е проблемна, а е особено важна за нас.

Няма да бъдат създадени никакви нови щабове на никакви нива, каза ком. Матеев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари