Над 17 000 магазина в Обединеното кралство затвориха врати през изминалата година

2
Всеки ден са затваряни средно по 47 магазина
Всеки ден са затваряни средно по 47 магазина Видео: NOVA

Причината - пандемията и последвалата икономическа криза

Пандемията и последвалата икономическа криза убиват търговските улици, предава NOVA. Само във Великобритания през изминалата година са били затворени над 17 хиляди магазина.

Данните за търговията на дребно във Великобритания наистина шокираха обществото и извадиха наяве реалния размер на икономическата криза на Острова. От тях става ясно, че всеки ден през 2022 г. са затваряни средно по 47 магазина, което е с 50% повече спрямо предходната 2021 г. И това не са само дребни търговци, които трудно издържат на конкуренцията заради рекордната за последните 40 г. инфлация, а и големи вериги и марки с десетилетие присъствие на британския пазар. Оказва се, че на тях също им излиза скъпо да поддържат търговски площи, дори само за престиж. Така търговията се пренася от улицата - онлайн.

Затварянето на магазини води след себе си и растеж на безработицата. 150 000 души са загубили работата си, но това не е единственият проблем. Пустеещите търговски площи, които никой не наема, също са голямо предизвикателство. Те не само създават чувство за разруха, но и се превръщат в непосилно финансово бреме за собствениците си, които продължават да плащат високи данъци върху тях, без да имат приходи. Затова се обсъждат различни идеи в какво могат да бъдат превърнати - като например жилища, както вече се случва с Лондон, или места за обществени нужди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    И това го считате
    За нормално,така ли?ЕС ГЛАВОЛОМНО Е ЗАПОЧНАЛ РЕСТАРТА НА НОВО ПОКОЛЕНИЕ ДЖЕНДЪРИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ! СПРЕТЕ ГИ ДО КАТО Е ВРЕМЕ.ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ НИ ОТНЕМЯТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА КАКТО СЕ ПРОБВАХА С КОВИД
  • 1
    1
    Фалшивия COVID
    И да не забравите да благодарите на вашите американски приятели с техните био-лаборатории в „братска“ Усрайна за стореното!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари