Началникът на Криминална полиция оглави РУ - Две могили

4
Рокада в МВР - Русе
Рокада в МВР - Русе

Днес той бе официално представен пред състава на управлението от директора на областната дирекция старши комисар Мирослав Дамянов

Със заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Петър Ванев е временно преназначен на длъжност началник на Районно управление – Две могили, при ОДМВР - Русе. 

Петър Ванев е роден през 1981 г. в гр. Русе. Средното си образование е завършил в Английската езикова гимназия „Гео Милев“ - гр. Русе, а висше в Академията на МВР - гр. София. Професионалната му кариера е започнала в сектор „Криминална полиция“ в столичното Пето РУ, след което преминава през сектор „Престъпления свързани с МПС“ в СДВР, а от 2008 година започва работа в сектор ПКП в Областната дирекция на МВР в гр. Русе, който оглавява от юни 2019 г.

Ванев е преминал през редица международни курсове и специализации. В Европол в областта на: кражби и трафик на МПС; противодействие на футболното хулиганство; експлоатация на Шенгенската информационна система. Завършил е обучение и е преминал стаж в Национално училище за офицери от полицията в Кан – Еклюз, Франция. Член е на Мрежата за противодействие на радикализацията /RAN/ към Европейската комисия. Вземал е участие в редица международни и национални форуми, свързани с теми за сигурността в Интернет и детската престъпност.

Награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност, включително и колективна награда „Полицай на годината – 2007“, като служител в СДВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук