Началничката на кабинета на Танев има връзки с ислямисти

0
Нейните контакти са под наблюдение на спецслужбите от близо година
Нейните контакти са под наблюдение на спецслужбите от близо година

Лъсна истинската причина, поради която началничката на кабинета на просветния министър Тодор Танев - Мюйессер Солак, беше нарочена за уволнение още през декември.

Дамата, кандидат-депутатка от РБ, но от партията на Корман Исмаилов НПСД, е разработвана от ДАНС и то по сигнал, подаден до спецагенцията от министъра на образованието. Нейните контакти са под наблюдение на спецслужбите от близо година, съобщава Канал 3.

На него му докладвали други хора, след което той сезирал службите. Агентите на ДАНС я взели на мушка още май месец миналата година, когато засекли нейни контакти с ислямисти. По онова време въпросната началничка на кабинета на министър Тодор Танев с грубо вмешателство се опитала да кадрува. Наредила на Регионалния инспекторат на МОН да назначат двама преподаватели в Благоевградско и Гоцеделчевско, които пък били засечени от спецслужбите във връзки с ислямисти и турски агенти.

Това разказаха депутати от Патриотичния фронт, които попитали вече отпратения от премиера министър на вчерашната им среща в парламента. Танев обяснил, че е информиран и затова още през декември е искал да я махне от поста, но тогава Солак започнала да излиза в болнични и отпуска до момента, поради което заповедта за уволнението й си е чакала написана. Танев обещал на ПФ, че още в понеделник ще подпише заповедта, тъй като наблюдаваната от ДАНС чиновничка се връщала на работа.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари