„Набуко“ победи страха от коронавируса в Русе

9
Тази вечер русенци забравиха за малко стреса на ежедневието и се потопиха в изяществото на оперното изкуство
Тази вечер русенци забравиха за малко стреса на ежедневието и се потопиха в изяществото на оперното изкуство Снимка: Facebook

Операта „Набуко“ събра под звездите в центъра на Русе стотици почитатели на оперното изкуство

Красотата на Вердиевата музика се оказа победител в двубоя със страха от коронавирусната епидемия. Спектакълът започна точно в 21:00 часа, привличайки не само меломаните, но и случайните минувачи в централната градска част. Публиката наистина беше многобройна, сред които и родители, довели децата си за първа среща с изкуството.

Тази вечер русенци забравиха за малко стреса на ежедневието и се потопиха в изяществото на оперното изкуство. Макар, че артистите определено бяха извън зоната си на комфорт /залата/, те с нищо не показаха, че са притеснени. Пяха великолепно, с обаяние и силно присъствие на импровизираната сцена пред оперното пространство.

Най-младият диригент Димитър Косев водеше оркестъра и изпълнителите с изключителен професионализъм. Спектакълът е специално адаптиран сценично за открито пространство с вещ режисьорски поглед на Аделаида Якимова – Фурнаджиева.

Директорът на операта Иван Кюркчиев обмисля спектаклите на открито да се превърнат в традиция за русенската публика. Търсят се и други пространства в градска среда, подходящи за подобен вид спектакли, включващи оркестър, над 150 артисти и многобройна публика. А че русенските почитатели на оперното изкуство са верни, си пролича от тазвечершния спектакъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари