НА ЖИВО: Предаването на властта между президентите

0
Новият президент Румен Радев пристигна току-що на площад "Ал. Невски" за церемониято по встъпването си в длъжност
Новият президент Румен Радев пристигна току-що на площад "Ал. Невски" за церемониято по встъпването си в длъжност Видео: Novini.bg

Пристигна президентът Росен Плевнелиев. Той прие строя на гвардейците. За последен път той премина пред почетния караул, строен за предаването на властта.

Новият президент Румен Радев пристигна току-що на площад "Ал. Невски" за церемониято по встъпването си в длъжност и бе посрещнат от бурни аплодисменти от събралите се там граждани. На площада е и първата дама Десислава Радева, информира 24 часа.

Радев бе посрещнат от шефа на гвардейците бриг. ген. Йорданов. Също като предшественика си и новият президент преминава по червения килим, за да приеме караула.

10:45 Бойко Борисов пристигна на “Св. Александър Невски”. Към официалните лица се пръсиедиха и Цветан Цветанов - шеф на парламентарната група на ГЕРБ, министър на външните работи Даниел Митов, финансовият министър Владислав Горанов, шефът на конституционният съд Борис Велчев, лидерът на БСП Мустафа Карадайъ, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

На площада като гости са поканени патриарх Неофит, лидери на парламентарните групи, столичният кмет Йорданка Фандъкова, главният прокурор Сотир Цацаров и шефове на съдилища. Тук са и предишните президенти Петър Стоянов и Георги Първанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари