4 камери дебнат шофьорите на пътя Русе - Бяла

1
3 екипа през деня и един през нощта следят за стриктното спазване на правилата
3 екипа през деня и един през нощта следят за стриктното спазване на правилата

По едно нарушение на всеки 4 часа и по една катастрофа на всеки трети ден от началото на година са регистрирали от „Пътна полиция” по пътя Русе – Бяла.

По едно по най-опасните шосета у нас все още тече ремонт. Засиленият полицейски контрол, положената временна маркировка и поставените знаци, указващи ограниченията на скоростта, обаче не са пречка за нарушителите, предава БНТ.

3 екипа през деня и един през нощта следят за стриктното спазване на правилата за движение по пътя РусеБяла.

4 камери извършват и постоянно видеонаблюдение на рисковите участъци по трасето, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. Контролът бе засилен по време на ремонтните дейности в участъка това лято.

Въпреки това от началото на годината са установени над 1 500 нарушения, повече от 100 са катастрофите, при които има 5 убити и 51 ранени. Най-тежките произшествия са заради несъобразена скорост и движение в насрещната лента. Шофьорите коментират, че колегите им от Румъния са сред най-честите нарушители.

Едри Методиев: Чужденци, румънци, просто нямам думи за тях… Изпреварване при непрекъсната лента, камионите бързат, в завои изпреварват.

Антонио Ангелов: Чужденците със сигурност повече си позволяват, особено румънските… Доста често има забранени изпреварвания, които са доста рисковани.

Междувременно се премахват храсти, треви и клони, които пречат на видимостта в някои участъци от пътя.

Галин Григоров, областен управител на област Русе: Приоритетните участъци и по-опасните при завоите първи ще бъдат почистени.

Почистването ще продължи заедно с ремонтните дейности, които трябва да приключат до края на септември с полагането на последния, т.нар. запечатващ слой на асфалта.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари