На велосипед от София до Русе в помощ на малката Ива

6
Благотворителната инициатива е на младеж от Русе
Благотворителната инициатива е на младеж от Русе Видео: Bulgaria On Air

4-годишната Ива от Кубрат се ражда в седмия месец. Тежи едва килограм и 100 грама. След двумесечен престой в кувьоз развива детска церебрална парализа.

"Лошата походка, която с времето може да ѝ донесе изваждане на става, изкривяване на гръбнак, това е основното, което ни притеснява. Планирали сме операция в Америка, която се надяваме и се молим да е успешна и да я превърне в едно нормално дете, като всички останали", разказа майката на Ива - Гергана Тончева пред Bulgaria ON AIR.

Нужната сума за операция е малко над 46 хил. долара. Около нея има и разходи за пътуване, престой в САЩ и рехабилитации.

Александър, който е на 18 години от Русе, решава да помогне на малката Ива. Той решава да популяризира каузата ѝ чрез каране на велосипед. Александър ще измине разстоянието от София до Русе с велосипед на 12 септември.

В събота младежът ще тръгне в 3 часа сутринта от София. Надеждата му е, че вечерта към 19 часа ще пристигне в Русе. Александър ще пуска клипове на живо в социалните мрежи, за да могат хората, които следят събитието, да бъдат информирани докъде е стигнал.

Майката на Ива се подготвя в събота вечерта да посрещне Александър в Русе след дългото му пътуване, за да му благодари лично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари