На празниците: 2 дни жега, после 2 дни захлаждане и дъжд

0
Максималните температури ще са по-типични за юли и август - 27-33 градуса
Максималните температури ще са по-типични за юли и август - 27-33 градуса

Сухо и по-топло от обичайното за месеца ще е до края на седмицата. Ще е слънчево, само сутрин в Източна България и около по-големите водни басейни ще има мъгли, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев, пише 24 часа.

Ще е тихо или със слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са по-типични за юли и август - 27-33 градуса.

В началото на следващата седмица облаците ще се увеличат. В понеделник в западната половина на страната, а във вторник почти навсякъде ще превалява. В южните райони ще има и гръмотевици. Очаква се да паднат между 10 и 20 л/кв. м. Температурите ще падат от запад на изток. В понеделник термометърът ще показва 19-20 градуса в западните и 27-28 градуса в източните райони. Във вторник хладният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са 18-23 градуса.

От сряда се очаква подобрение на времето. Валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса и максималните ще са 23-28. Сутрините ще са прохладни с температури от 8 до 15 градуса. До края на месеца съществени валежи не се очакват. Ще има много слънчеви часове.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари