На първо четене: Бюрото за защита минава към правосъдното министерство

0
Бюрото по защита да бъде извадено от контрола на главния прокурор и да премине към правосъдното министерство
Бюрото по защита да бъде извадено от контрола на главния прокурор и да премине към правосъдното министерство Снимка: БГНЕС / Архив

Парламентът прие на първо четене три законопроекта за промени в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, които предвиждат Бюрото по защита да бъде извадено от контрола на главния прокурор и да премине към правосъдното министерство

Трите законопроекта са на Андрей Михайлов и група народни представители, Христо Иванов и група депутати, Николай Хаджигенов и група народни представители, информира NOVA.

По време на дискусията Тошко Йорданов /ИТН/ декларира подкрепата на парламентарната група и за трите предложения, които ще бъдат обединени в общ законопроект.

От БСП също заявиха, че подкрепят проектите. „И трите имат една и също философия, една и съща цел - връщане на бюрото в МП”, посочи Тодор Байчев от БСП.

Атанас Атанасов от „Демократична България” отбеляза, че още преди време е трябвало сега действащият закон да бъде изпратен в КС заради текстове, които противоречат на конституционните разпоредби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари