На 70 000 души им бяха поставени фалшиви ваксини срещу COVID-19

0
Полицейските власти в Еквадор са се намесили и преустановили поставянето на фалшиви ваксини
Полицейските власти в Еквадор са се намесили и преустановили поставянето на фалшиви ваксини

Полицейските власти в Еквадор са се намесили и преустановили поставянето на фалшиви ваксини срещу COVID-19 в медицински център в столицата Кито

Акцията е била проведена през вчерашния ден, като по данни на полицията до този момент са били ваксинирани поне 70 000 души с препарат, който не е бил сертифициран от нито една от здравните институции в страната.

По информация на сайта "El Universo", още щом влезли в центъра, полицаите се натъкнали на няколко души, които лежали в легла и чакали да им бъде поставена първата доза от неизвестния препарат. Според властите въпросното заведение функционирало като "спа център и център по отслабване".

Освен полиция, на място пристигнали и здравните власти, които обясниха пред местни медии, че въпросният център изобщо не би трябвало да работи и да приема пациенти, защото няма издадени никакви официални документи и разрешителни за дейността си.

Получихме тревожни сигнали от граждани, че тук се поставят фалшиви ваксини срещу коронавируса, като през центъра са преминали най-малко 70 000 души, заяви на брифинг главният секретар на полицията в Кито Сезар Диас и допълни, че всеки желаещ е получавал по три дози от препарата, а една доза е струвала 15 долара.

Диас посочи още, че на този етап не е ясно с какво са били инжектирани всички тези хора и че от сградата са иззети множество кашони с безцветна течност, която тепърва ще премине през лабораторни изследвания, за да се установи естеството на препарата.

Един от служителите в центъра пък увери, че бил "специалист по алтернативна медицина", но така и не предостави пред властите официален документ, който да потвърди думите му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Съдията пита свидетел:
- Знаете ли колко ще ви дадат за неверни показания?
- Да, обещаха ми едно BMW.

Харесай Дунавмост във Фейсбук